Peugeot 206 Rally Cup
Dé ultieme rallybeleving

 Peugeot 206 Rally Cup start in Vechtdalrally nieuw seizoen

Gepubliceerd op 15-09-2020, door Bram Hesselink & Rutger-Jan Hesselink

 Na de natte Twente Rally eind oktober 2019 werd het stil in rallyland door vooral het coronavirus. Maar de start van het seizoen gaat dan toch plaatsvinden in en rond Hardenberg tijdens de Vechtdalrally. Op zaterdag 19 september vindt  de eerste wedstrijd plaats en onder de aantrekkelijke deelnemerslijst met circa  100 teams bevindt zich opnieuw een fors aantal rijders uit de Peugeot 206 Rally Cup.  

Andere versnellingsbak

Tenminste 15 teams hebben zich ingeschreven met een Peugeot 206, die in 2020 opnieuw zijn voorzien van de banden van cupsponsor Toyo Tires. Op technisch vlak zijn er in 2020 geen wijzigingen doorgevoerd, maar het verplicht gebruik maken van een versnellingsbak met kortere eindoverbrenging maakt de rallybeleving alleen maar groter in de grootste rallycup van Nederland.

Nieuwe rijders en nieuwe auto’s

Opvallen om te zien is dat er ook in 2020 nieuwe rijders aan de start verschijnen om hun debuut te maken in de rallysport door hun deelname aan de Peugeot 206 Rally Cup. Ook is er sprake van doorstroom doordat bestaande deelnemers uit de 206 Rally Cup een, op papier snellere, auto hebben gebouwd...     LEES VERDER

Verslag GTC Rally 2019 - Voortijdige beslissing in kampioenschap

Gepubliceerd op 29-07-2019, door Bram Hesselink & Rutger-Jan Hesselink

Een korte terugblik op de twee weken gelden GTC Rally. In en rond Breda stonden 11 deelnemers op de startlijst van de rally die in de volksmond nog steeds bekend staat als de Nacht van Achtmaal. En juist dit gezellige rallydorp bleek scherprechter in de strijd om de overwinning...     LEES VERDER

Verslag Vechtdal Rally 2019 - Wie stopt Schenkeveld? 

Gepubliceerd op 04-07-2019, door Bram Hesselink & Rutger-Jan Hesselink

Afgelopen zaterdag werd in en om Hardenberg de Vechtdalrally verreden.  En met 16 deelnemende teams had de 206 Rally Cup een fors aandeel  in het totale deelnemersveld.  Hoewel de verschillen tussen de snelste deelnemers minimaal zijn, was het voor de derde keer dit seizoen de equipe Rudy en Joost Schenkeveld die op de hoogste trede van het podium plaats mocht nemen.

Winnaar

In hun debuutseizoen in de 206 Rally Cup laten de broers uit Alpen aan de Rijn zien dat hun snelheid bijzonder hoog is. Met hun jarenlange ervaring met onder andere een snelle Volkswagen Polo was er echter behoefte aan meer competitie die in de klasse met de vrijwel standaard Peugeots 206 werd gevonden. In de eerste wedstrijd tijdens de Zuiderzeer Shortally was er meer dan behoorlijke competitie van het team Jasper en Bas Riezebos die helaas niet bij alle cupwedstrijden aan de start staan. Het verschil aan de finish bedroeg hier...    LEES VERDER 

Verslag Zuiderzee Short Rally 2019:

Gepubliceerd op 15-05-2019, door Rutger-Jan Hesselink

In de Zuiderzee Shortrally stond zaterdag 16 maart een record aantal deelnemers uit de 206RallyCup aan de start. Maar liefst 17 equipes hadden zich ingeschreven voor de wedstrijd in en rond Emmeloord.   

In het derde seizoen dat de rallycup nu bestaat lijkt de belangstelling groter dan ooit. En vooral door de aanwas met nieuwe deelnemers profiteert de rallysport in het algemeen hier van. De 206RallyCup vormde tijdens de shortrally bijna 50% van het deelnemersveld.   

Veel nieuwe namen aan de start waarvan Rudy Schenkeveld en Jasper Riezebos toch wel de meest opvallende waren. Schenkeveld is al verschillende jaren succesvol onderweg in een Volkwagen Polo terwijl Jasper Riezebos, samen met broer Bas aan de start, vooral bekend is om zijn Dakar-deelnames. Ook enkele meer onbekende namen maakten hun debuut.   

Op de vijf klassementsproeven (één klassementsproef werd geneutraliseerd) lag het tempo bij de koplopers verschroeiend hoog. Dit resulteerde onder andere in een 4 e tijd algemeen voor de broers Rudy en Joost Schenkeveld op de klassementsproef Lindedijk waarbij veel andere, op papier snellere auto’s, op achtervolgen waren aangewezen. De strijd om de overwinning ging uiteindelijk tussen de teams Schenkeveld en Riezebos waarbij het team Schenkeveld uit Alpen aan den Rijn de overwinning opeiste met een minimaal verschil van 0,6 seconden. Dat belooft nog wat voor de rest van het seizoen...     LEES VERDER

Programma Peugeot 206 Rally Cup 2019 bekend :

Geüpdatet op 15-05-2019, door Bram Hesselink

Het officiële rallyprogramma voor 2019 is bekend, zie de link.   KALENDER