Peugeot 206 Rally Cup
Dé ultieme rallybeleving

Peugeot 206 Rally Cup

Over de cup : 

Sinds 2017 bestaat de Peugeot 206 Rally Cup. Doelstelling van deze cup is om te kunnen rallyrijden met een relatief beperkt budget. Met de Peugeot 206 Rally Cup wordt het mogelijk gemaakt om in een gezellige maar toch competitieve competitie het beste uit jezelf naar boven te halen. Voor een bedrag van € 5000,- kun je beschikken over een betrouwbare en ook snelle rallywagen. Durf jij de uitdaging ook aan? Aarzel dan niet en ga net als de 20 andere teams de strijd aan! 

De auto: 

Er wordt gereden met de Peugeot 206 1.6 16v met in competitieuitvoering circa 125 pk en 155 Nm. Deze auto koop je als straatauto al voor een paar honderd euro zodat je uiteindelijk voor relatief weinig geld aan de start kunt staan.

Peugeot 206 Rally Cup start in Vechtdalrally nieuw seizoen

Gepubliceerd op 15-09-2020, door Bram Hesselink & Rutger-Jan Hesselink

 Na de natte Twente Rally eind oktober 2019 werd het stil in rallyland door vooral het coronavirus. Maar de start van het seizoen gaat dan toch plaatsvinden in en rond Hardenberg tijdens de Vechtdalrally. Op zaterdag 19 september vindt  de eerste wedstrijd plaats en onder de aantrekkelijke deelnemerslijst met circa  100 teams bevindt zich opnieuw een fors aantal rijders uit de Peugeot 206 Rally Cup.  

Andere versnellingsbak

Tenminste 15 teams hebben zich ingeschreven met een Peugeot 206, die in 2020 opnieuw zijn voorzien van de banden van cupsponsor Toyo Tires. Op technisch vlak zijn er in 2020 geen wijzigingen doorgevoerd, maar het verplicht gebruik maken van een versnellingsbak met kortere eindoverbrenging maakt de rallybeleving alleen maar groter in de grootste rallycup van Nederland.

Nieuwe rijders en nieuwe auto’s

Opvallen om te zien is dat er ook in 2020 nieuwe rijders aan de start verschijnen om hun debuut te maken in de rallysport door hun deelname aan de Peugeot 206 Rally Cup. Ook is er sprake van doorstroom doordat bestaande deelnemers uit de 206 Rally Cup een, op papier snellere, auto hebben gebouwd...     LEES VERDER