Peugeot 206 Rally Cup
Dé ultieme rallybeleving

Verslag Zuiderzee Short Rally 2019 - Record deelname 206 Rally Cup in Zuiderzee Shortrally
Gepubliceerd op 15-05-2019, door Rutger-Jan Hesselink

In de Zuiderzee Shortrally stond zaterdag 16 maart een record aantal deelnemers uit de 206RallyCup aan de start. Maar liefst 17 equipes hadden zich ingeschreven voor de wedstrijd in en rond Emmeloord.   

In het derde seizoen dat de rallycup nu bestaat lijkt de belangstelling groter dan ooit. En vooral door de aanwas met nieuwe deelnemers profiteert de rallysport in het algemeen hier van. De 206RallyCup vormde tijdens de shortrally bijna 50% van het deelnemersveld.   

Veel nieuwe namen aan de start waarvan Rudy Schenkeveld en Jasper Riezebos toch wel de meest opvallende waren. Schenkeveld is al verschillende jaren succesvol onderweg in een Volkwagen Polo terwijl Jasper Riezebos, samen met broer Bas aan de start, vooral bekend is om zijn Dakar-deelnames. Ook enkele meer onbekende namen maakten hun debuut.   

Op de vijf klassementsproeven (één klassementsproef werd geneutraliseerd) lag het tempo bij de koplopers verschroeiend hoog. Dit resulteerde onder andere in een 4 e tijd algemeen voor de broers Rudy en Joost Schenkeveld op de klassementsproef Lindedijk waarbij veel andere, op papier snellere auto’s, op achtervolgen waren aangewezen. De strijd om de overwinning ging uiteindelijk tussen de teams Schenkeveld en Riezebos waarbij het team Schenkeveld uit Alpen aan den Rijn de overwinning opeiste met een minimaal verschil van 0,6 seconden. Dat belooft nog wat voor de rest van het seizoen.   

Dylan Teiwes, genavigeerd door vader Johan, eindigde op een derde plaats in het klassement voor Marcel Vogelzang, die met navigator Danny Hoekstra nu een probleemloze wedstrijd afwerkte nadat hij in de CPZ-shortrally zijn mooie BMW E36 met materiaalpech al snel langs de kant had moeten parkeren.   

Andere opvallende prestaties waren er voor Ingo ten Vregelaar. Genavigeerd door Raoul Werger kenden zij behoorlijke technische problemen in aanloop naar eerste cupwedstrijd. Ondanks een niet geheel gezonde motor scoorden zij al direct een mooie 7 e plaats in de cup en op de laatste klassementsproef zelfs een 4 e tijd binnen de cup. Met een gezonde motor kunnen ze nog verder komen.   

Nieuwkomers Jasper Cuppens, met tweevoudig cupwinnaar Geert ter Harmsel als navigator, en Paul van der Spek maakten hun eerste meters binnen de cup en hadden het goed naar hun zin.   

Alle 17 teams brachten hun auto’s aan de finish zonder technische problemen waarbij opvalt dat de Peugeot 206-jes in het algemeen klassement ook hoog eindigen, de plaatsen 6 t/m 10 werden ingenomen door deelnemers uit de 206RallyCup.