Peugeot 206 Rally Cup
Dé ultieme rallybeleving

Peugeot 206 Rally Cup start in Vechtdalrally nieuw seizoen

Gepubliceerd op 15-09-2020, door Bram Hesselink & Rutger-Jan Hesselink

Na de natte Twente Rally eind oktober 2019 werd het stil in rallyland door vooral het coronavirus. Maar de start van het seizoen gaat dan toch plaatsvinden in en rond Hardenberg tijdens de Vechtdalrally. Op zaterdag 19 september vindt  de eerste wedstrijd plaats en onder de aantrekkelijke deelnemerslijst met circa  100 teams bevindt zich opnieuw een fors aantal rijders uit de Peugeot 206 Rally Cup.

Andere versnellingsbak

Tenminste 15 teams hebben zich ingeschreven met een Peugeot 206, die in 2020 opnieuw zijn voorzien van de banden van cupsponsor Toyo Tires. Op technisch vlak zijn er in 2020 geen wijzigingen doorgevoerd, maar het verplicht gebruik maken van een versnellingsbak met kortere eindoverbrenging maakt de rallybeleving alleen maar groter in de grootste rallycup van Nederland.

Nieuwe rijders en nieuwe auto’s

Opvallen om te zien is dat er ook in 2020 nieuwe rijders aan de start verschijnen om hun debuut te maken in de rallysport door hun deelname aan de Peugeot 206 Rally Cup. Ook is er sprake van doorstroom doordat bestaande deelnemers uit de 206 Rally Cup een, op papier snellere, auto hebben gebouwd. Zo staan er meerde 206 RC’s op de startlijst. Voor de snelste rijders uit de cup, die allen met een 1.6 motor rijden, In ieder geval een mooie uitdaging om deze RC’s bij te houden. Oud-cupkampioen Geert ter Harmsel verschijnt met een mooie en snelle Subaru Impreza 555 aan de start. De oorspronkelijke doelstelling van de Peugeot 206 Rally Cup, het zorgdragen voor nieuwe rallyrijders, wordt hiermee nog maar eens bevestigd.

Geen kampioenschap

Besloten is om in 2020 geen 206 Rally Cup kampioenschap uit te schrijven. De drie nog te verrijden wedstrijden worden apart verreden zonder dat aan het einde van het seizoen er een kampioen is.

Verlenging overeenkomst met Toyo Tires

In de afgelopen 3 seizoenen was Toyo de leverancier voor de banden. Met een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding hebben de deelnemers tegen lage kosten banden kunnen aanschaffen die tot volle tevredenheid hebben gepresteerd. Voor komend seizoen is Toyo Tires opnieuw verbonden aan de 206 Rally Cup waarmee het bestuur van de 206 Rally Cup bijzonder verheugd is. Ook de ondersteuning door Vogelzang Verzekeringen uit Oldenzaal en J&J Techniek uit Almelo wordt vervolgd in 2020 terwijl Autohandel Strijker de aanpassingen in de versnellingsbakken uitvoert. 


Neem ook een kijkje op onze Facebookpagina!