Peugeot 206 Rally Cup
Dé ultieme rallybeleving

Peugeot 206 Rally Cup grootste cup in Hellendoornrally

Gepubliceerd op 11-10-2022, door Bram Hesselink & Rutger-Jan Hesselink

Komende vrijdag gaat in en rond Hellendoorn de Eurol Hellendoorn Rally van start.  Op de traditionele vrijdagavond en zaterdag overdag wordt over bijna 170 kilometer klassementsproef hard gestreden voor de overwinning. Niet alleen in het algemeen klassement zal de strijd spannend zijn met de komst van de Fransman Stephane Lefebvre, ook in de Peugeot 206 Rally Cup staan de rijders ‘scherp’. In het komend weekend kan het kampioenschap 2022 al beslist worden. Op de voorlopige startlijst staan 13 cupauto’s vermeld.


Kanshebbers
Slaagt Rudy Schenkeveld (Alphen aan den Rijn) er in om debutant Arjan Webbink  te verslaan? De eerste twee wedstrijden werden gewonnen door de 52-jarige ondernemer uit Vriezenveen , die laat zien over veel snelheid te beschikken terwijl het buitenlandse avontuur (Rallye Mittelrhein) werd gewonnen door de broertjes Schenkeveld. Dylan Teiwes uit Barneveld zit echter op het vinkentouw en kon wel eens voor een verrassing gaan zorgen. Maar bij de opmaak van de eindstand kon zijn beslissing om niet te starten in Duitsland wel eens een dure zijn, hiermee heeft hij zijn schrapresultaat al te pakken.  Ook Niels Roozeboom en Peter van Teunenbroek maken nog kans, maar daarvoor zullen zij in Hellendoorn meer snelheid moeten laten zien. Lokale rijder Joery van Schoot heeft weliswaar terreinvoordeel, zijn grootste kracht is dat hij altijd finisht en daarmee kostbare punten sprokkelt.


Nieuwe deelnemers
Opnieuw staat er een nieuwe equipe aan de start in Hellendoornrally. Henk Westerbeek komt samen aan de start met navigatrice Jessica Bommezijn in de Peugeot 206 Rally Cup. De ervaring van Henk zou moeten leiden tot veel snelheid, maar het zal vooral wennen worden aan de auto en uiteraard ook aan elkaar. Veel succes en plezier alvast!


Startvolgorde in Hellendoorn
De voorlopige gepubliceerde startlijst laat helaas zien dat de stand in het kampioenschap van de grootste merkenklasse van Nederland niet gevolgd is. Waar andere wedstrijden wel de stand in het kampioenschap volgen doet de organisatie in Hellendoorn dat om onduidelijke redenen niet. Het is teleurstellend om te zien dat de organisatie in Hellendoorn geen belang hecht aan de belangen van de Peugeot 206 Rally Cup.


Demo auto op serviceterrein
Voor diegenen die zelf interesse hebben om te starten in de Peugeot 206 Rally Cup zal een kant en klare Peugeot 206 in rallytrim het gehele weekend op de service bij het avonturenpark aanwezig zijn.

Neem ook een kijkje op onze Facebookpagina!