Peugeot 206 Rally Cup
Dé ultieme rallybeleving

Na geslaagde testdag gaat Peugeot 206 Cup naar Drenthe

Gepubliceerd op 08-03-2022, door Bram Hesselink & Rutger-Jan Hesselink

Komend weekend staat de Drentherally op het programma in en rond het TT-circuit in Assen. Deze wedstrijd vormt niet alleen de start van het nieuwe rallyseizoen 2022, maar ook de Peugeot 206 Rally Cup gaat hier van start. En ook dit seizoen zijn er weer nieuwe deelnemers te verwachten terwijl vanuit de cup enkel teams zijn doorgegroeid naar een andere auto. Nog niet alle teams maken hun seizoenstart in Drenthe, maar de verwachting is dat gedurende het seizoen er weer veel 206-jes aan de start verschijnen.

Kanshebbers

Grootste kanshebbers op de titel in 2022 zijn ongetwijfeld Rudy en Joost Schenkeveld. De titelverdedigers gaan in het komende seizoen proberen opnieuw kampioen te worden. Met een nieuw opgebouwde 206 zullen ze ongetwijfeld hoge ogen gooien. Belangrijkste concurrenten zouden de broers Teiwes kunnen zijn, die wanneer er geen technisch malheur optreedt, beiden een goede kans maken met hun eigen auto. Of andere, debuterende, equipes direct een kans maken zal in de loop van het seizoen blijken. Nieuwkomers zijn o.a. de teams van Arjan Webbink, Remco Dubbink, Guido te Brinke, Stefan Boer en Lucas Reck uit Duitsland.

Kalender 2022

11/12 maart - Drenthe Rally
20/21 mei - ELE Rally
01/02 juli - Rallye Mittelrhein (D)
15/16 oktober - Twente Rally
10 december - Achterhoek Rally

Testdag

Afgelopen vrijdag werd door veel deelnemers uit de Peugeot 206 Rally Cup gebruik gemaakt van de mogelijkheid om de rallyauto te testen. Op het testterrein in Weeze (D) konden alle cupteams kosteloos hun eerste meters maken van het nieuwe seizoen. Hier werd dan ook gretig gebruik van gemaakt, ook andere niet-cuprijders konden komen testen. Meest opvallend daarbij was toch wel de aanwezigheid van Gert-Jan Kobus met de Skoda Fabia R5. De algemeen winnaar van de Hellendoornrally 2021 kon mooie meters maken. Ook Yannick Vrielink, tweede in 2021 in de Peugeot 206 Rally Cup, was aanwezig in Weeze om zijn nieuwe rallywapen, een Toyota Yaris GR, te testen. Oud cuprijder Ingo ten Vregelaar maakte veel indruk bij de aanwezigen met zijn gloednieuwe Ford Fiësta R3, goed voor 245 pk en 425 Nm. Veel lachende gezichten dus in Weeze, vooral bij de aanwezige officials die het ritje met Gert-Jan Kobus en Yannick Vrielink enorm konden waarderen.

Neem ook een kijkje op onze Facebookpagina!